User Name

Password

Info New or Forgotten?

Tennispark Welgelegen > Kids en Tieners > Kids (4-12)

Dit programma is mede ontwikkeld door onze partner die op Welgelegen alle trainingen verzorgd. Tennisschool Jan de Rook verzorgd alle trainingen bij ons en met name het kids- en tienertennis wordt zeer professioneel uitgezet. Een persoonlijke benadering heeft daarbij een hoge prioriteit om ieder kind zo te plaatsen dat het plezier beleeft en vooruitgang boekt, waardoor het nog meer plezier zal beleven. 

De kinderen worden op basis van aanvankelijk hun leeftijd in kleuren ingedeeld. Hieronder verwijzen wij naar deze kleuren en wat het dan in houdt. Aangezien de tennisschool alle trainingen indeeld en mede verantwoording neemt in het jeugdbeleid verwijzen wij je graag naar de speciale pagina van de tennisschool waar je de lesspecificaties en trainingen kunt bekijken en ook kan inschrijven! breng een bezoek aan; www.tennisschooljanderook.nl

 Kinderen die gaan beginnen met tennissen; Stimuleren van oog-hand coördinatie, voetenwerk en basiselementen in de tennissport; vasthouden van racket en voetenstanden; Stimuleren van coördinatie in het bewegen met racket en bal; Uitleg forehand en backhand en de bewegingen hiervan in praktijk brengen. Op een spelende wijze de allerjongsten in contact brengen met bewegen en in combinatie met een racket en bal.

 • Leeftijd: 4-6 jaar
 • Lesduur + groepsgrootte: 45 minuten en maximaal 8 kinderen op 1 baan o.l.v. 1 trainer
 • Baan- & Balsoort: foambal en nog niet een echte baanmarkering
 • Bij het volgen van trainingen is deze doelgroep lidmaatschapsvrij en kunnen incidenteel gebruik maken van de minibanen om vrij te spelen.

Kinderen die beginnen of een cursus hebben gehad; Verdere uitbreiding van de forehand en backhand; voetenwerk oefeningen en leren te bewegen van- en naar een bal toe met racket; op eenvoudige wijze de zachte bal leren spelen. kinderen die doelgerichter gaan trainen op hun basisslagen; uitbreiding van coördinatie oefeningen en voetenwerk. Kinderen moeten uiteiendelijk een goede rally kunnen spelen op mini tennisbaan, inclusief plaatsen en verschillende snelheden.

 • Leeftijd: 5-9
 • Lesduur + groepsgrootte: 60 minuten en maximaal 8 kinderen op 1 baan o.l.v. 1 trainer.
 • Baan- & Balsoort: grote rode bal en minibaan.
 • Kinderen die trainen in ROOD of ORANJE zijn verplicht om naast hun training mee te doen aan de KIDSTOUR die 2x per seizoen wordt georganiseerd op een zondagmorgen of middag. Deelname is verplciht en hier zijn geen kosten aan verbonden.
 • Lidmaatschap is €25,00 per seizoen bij het volgen van trainingen. 

Dit is de 3e fase van kidstennis en er wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. Er wordt veelal getraind op een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter, 3/4 baan. De oranje achterlijn bevindt zich op de helft tussen bestaande achterlijn en de servicelijn. De breedte van de baan en de nethoogte zijn gelijk aan de normale baan.

 • Leeftijd: 8-11
 • Lesduur + groepsgrootte: 60 minuten en keuze uit 4 kinderen op 1 baan of 8 kinderen op 2 banen o.l.v. 1 trainer.
 • Baan- & Balsoort: oranje zachte bal en trainen voornamelijk op een driekwart baan.
 • Kinderen die trainen in ROOD of ORANJE zijn verplicht om naast hun training mee te doen aan de KIDSTOUR die 2x per seizoen wordt georganiseerd op een zondagmorgen of middag. Deelname is verplicht en hier zijn geen kosten aan verbonden.
 • Lidmaatschap is €25,00 per seizoen bij het volgen van trainingen. 

De laatste fase voor de kinderen voordat ze volwaardig tennis gaan trainen. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. Het enige verschil is de balsoort. Dit is een groene bal die net even iets langzamer is dan de officiele tennisbal om de ralleys te verhogen door het tempo iets lager te houden

 • Leeftijd: 10-12 jaar
 • Lesduur + groepsgrootte: 60 minuten en keuze uit 4 kinderen op 1 baan of 8 kinderen op 2 banen o.l.v. 1 trainer.
 • Baan- & Balsoort: groene zachtere bal en trainen voornamelijk op een hele baan.
 • Lidmaatschap is €25,00 per seizoen bij het volgen van trainingen. 

Kids & Tiener Events 2016


LET’S PLAY
5-juni, 12-juni, 19-juni, 26-juni, 3-juli 2016
Speel jij op dit moment met een GROENE of Gevorderd ORANJE bal en wil je naast je trainingen af en toe wedstrijdjes gaan spelen? Dan kunnen wij dit voor je regelen en indelen in LET'S PLAY! Dit evenement vindt meestal plaats op de zondag (zie data hier boven) tussen 12:00/14:00. Je speelt een uur tegen 1 tegenstander om alvast te wennen aan het echte wedstrijd element net zoals wanneer ze competitie gaan spelen. Dit is goed om je trainingsvaardigheden proberen toe te passen in een wedstrijd. Een wedstrijd is ingedeeld in: 5 minuten warm spelen, 25 min 1e set, 5 min pauze, 25 min 2e set. De wedstrijden worden met een groene bal gespeeld op een hele baan. Als je dus meedoet als gevorderde ORANJE speler maak je nu voor het eerst kennis met het spelen op een heel veld met een GROENE bal.

 

OUDER – KIND EVENT
26 Juni 2016
Neem iemand mee en doe mee aan toernooitjes, wedstrijdjes en een Clinic. In welke vorm dan ook je aan Welgelegen bent verbonden kun je aan dit gezellige event meedoen. Degene met wie je wil meedoen (Dubbel dus) hoeft geen lid te zijn. Dus vraag je vader, moeder, kind, opa, oma, neefje, nichtje, tante, oom, buurvrouw of iemand anders om samen met jou dit toernooi te spelen. Als je niemand kan vinden die met jou kan spelen en toch wil meedoen kun je dit aan de ons doorgeven en gaan wij op zoek voor je. Dit event houdt in dat er op een leuke en gezellige manier trainingen en wedstrijdjes gespeeld gaan worden. Het event zal van 12.30 tot 16.30 duren.

Programma

 • 12.30-13.30: Ballenmachine training gecombineerd met dubbel tactieken.
 • 13.30-14.00: Pauze, neem wel eigen eten mee. Wel zal er een gezonde versnapering zijn.
 • 14.00-16.00: Wedstrijdjes, afhankelijk van de leeftijd zal er op verschillende manieren wedstrijden worden gespeeld. De ouders en kinderen zullen gezellig samen bezig zijn. 
 • 16.00-16.15: Price shout-out! Hier zullen leuke prijsjes te winnen zijn.
 • 16.15-.16.30: Prijsuitreiking wedstrijdjes.

 

TENNIS KAMP GEVORDERDEN T/M 12 JAAR
11 Juli 2016
Op uitnodiging wordt er in de 1e week van de zomervakantie 5 dagen getraind en een ranglijst toernooi gespeeld. Wil je weten of jij hier aan mee kan doen? Stuur ons even een e-mail en dan bekijken we dit graag voor je.

 

TENNIS KAMP GEVORDERDEN T/M 17 JAAR
15 Augustus 2016
Op uitnodiging wordt er in de 1e week van de zomervakantie 5 dagen getraind en een ranglijst toernooi gespeeld. Wil je weten of jij hier aan mee kan doen? Stuur ons even een e-mail en dan bekijken we dit graag voor je.

 

PADEL (TENNIS) CLINIC
4 September 2016
Padel is een racket- en balsport voor meestal paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net dient gespeeld te worden. Het is een mix van tennis en squash. Een echte teamsport dus! Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstanders geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstanders te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. Dus wil je een keer kennis maken met dit leuke spelletje, meld je dan aan!

 

BAL- & SLAGVAARDIGHEIDSMIDDAG 2016
18 September 2016
Deze dag draait om met heel veel plezier toch alles uit de kast te halen. Op deze middag bieden wij verschillende activiteiten in allerlei vormen aan. Het is een sport- en speelmiddag voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud aan mee kunnen doen. Er zullen teambuilding oefeningen zijn, tennis- en hockey activiteiten, een luchtkussen, mik oefeningen en nog veel meer. Deze gezellige sport en speelmiddag wil je niet missen en wij hopen je inschrijving dus tegemoet te zien. Je kan je kosteloos inschrijven maar we verwachten wel dat je aanwezig bent. Deze dag duurt van 11:00-15:00 uur.
 

KIDSTOUR
20 November 2016
Je speelt korte wedstrijdjes tegen leeftijdsgenootjes met de balsoort en baangrootte die je gewend bent, leuke wedstrijdjes voor de fun! Bij ROOD worden er wedstrijdjes gespeeld op een mini baan met rode bal en we spelen op tijd. Bij ORANJE spelen we op een 3/4 baan met een oranje bal en spelen we games waarbij het op deuce winnend punt is.  Wij maken de indelingen op basis van de ervaringen die we hebben met de kinderen in de trainingen. 

 

HNY OUDER KIND TOERNOOI
8 januari 2017
Happy New Year en dat we er maar een mooi en sportief jaar van mogen maken! We wensen elkaar een gezond en prettig jaar en we tennissen lekker een paar uurtjes uiteraard met een paar oliebolletjes!

 

KIDSTOUR
12 Februari 2017
Je speelt korte wedstrijdjes tegen leeftijdsgenootjes met de balsoort en baangrootte die je gewend bent, leuke wedstrijdjes voor de fun! Bij ROOD worden er wedstrijdjes gespeeld op een mini baan met rode bal en we spelen op tijd. Bij ORANJE spelen we op een 3/4 baan met een oranje bal en spelen we games waarbij het op deuce winnend punt is.  Wij maken de indelingen op basis van de ervaringen die we hebben met de kinderen in de trainingen. 

 

ABN AMRO WORLD TENNIS KIDSDAY
15 Februari 2017
We gaan naar de kidsday op het grootste Tennistoernooi van Nederland waar heel veel top 10 spelers van de wereld aan meedoen. Ontzettend gave middag speciaal voor de jeugd. Ga je mee?

 

PLUSTRAININGEN
26 februari 2017
Het PLUS programma zijn we gestart in 1 groep in de winter van 2013. Een groep van 8 kinderen van 5/6 jaar (ROOD) trainen inmiddels bijna een jaar, 3x per week in een vaste groep van 8 kinderen met 1 vaste trainer. De sociale cohesi, persoonlijke ontwikkeling en motoriek PLUS fysieke vaardigheid zijn afgelopen periode zo toegenomen. Dit vraagt om dit verder te ontwikkelen binnen de kinderen die nu we wekelijks trainen.

De bedoeling is dat we met een aantal groepen (ROOD, ORANJE & GROEN) gaan trainen, 2 keer per week, in dezelfde samenstelling en trainer. De kinderen trainen dus 2x per week een gehele cursus lang. De progressie zal verbazend zijn. Technische, tactische, didactische en fysieke elementen worden wekelijks getraind en voor deze groepen wordt een specifiek progressie programma per kind bijgehouden. Dit is de 1e stap is om je kind beter te laten spelen en er dus nog meer plezier in te krijgen. De intentie om alles uit het tennis te halen moet er zijn.  

Vraag je abonnement ONLINE aan ! (klik op potloodje)

Wil je geen training volgen en alleen een lidmaatschap hebben zodat je kunt vrijspelen op de banen van Welgelegen? Zie dan de onderstaande beschikbare lidmaatschappen.
Doelgroep Soort abonnement Betalingswijze
 

     6 maanden        

 4-11 jaar

6 maanden            

    12-17 jaar

rood-oranje-groen met training

 

 
JUNIOREN DAG € 75 
€ 125

 

€ 25