Info New or Forgotten?

Tennisschool Jan de Rook

Tennispark Welgelegen

TC Hodenpijl & Sportcenter Allround

Westvliet Fitness & Racketclub

Tennispark Houtrust

MLTV'90

Tennisschool Jan de Rook > Cursisten > (+) Plustraining

Hopende je hiermee voldoende informatie te hebben gegeven over de opzet Plus Trainingen. Wij hebben een Voorspeeldag op zondag 11 februari 2018 van 10:00-12:00 uur op Racketcenter Westvliet. Je kunt je per mail aanmelden 

PLUS Fase project training

PLUS Fase project training

Het PLUS programma zijn we gestart in 1 groep in de winter van 2013. Een groep van 8 kinderen van 5/6 jaar (ROOD) trainen inmiddels bijna een jaar, 3x per week in een vaste groep van 8 kinderen met 1 vaste trainer. De sociale cohesi, persoonlijke ontwikkeling en motoriek PLUS fysieke vaardigheid zijn afgelopen periode zo toegenomen. Dit vraagt om dit verder te ontwikkelen binnen de kinderen die nu we wekelijks trainen.
Samen met de trainers hebben wij een overzicht gemaakt voor de kinderen die we een startend programma willen aanbieden voor komende cursus. De bedoeling is dat we met een aantal groepen (ROOD, ORANJE & GROEN) gaan trainen, 2 keer per week, in dezelfde samenstelling en trainer. De trainingsdagen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de kinderen, maar in ieder geval op doordeweekse dagen en/of wellicht 1x op zaterdagmorgen. De kinderen trainen dus 2x per week een gehele cursus lang. De progressie zal verbazend zijn. Technische, tactische, didactische en fysieke elementen worden wekelijks getraind en voor deze groepen wordt een specifiek progressie programma per kind bijgehouden.


Naast een stuk techniek zal er veel worden gewerkt aan ‘’samen doen’’; samen vangen, gooien, voetenwerk oefenen en ralleys maken, zoveel en zo vaak mogelijk. Het technische gedeelte van de slagen blijft essentieel en worden uitgewerkt voor een ieder specifiek, ieder op zijn of haar niveau, kleur, bal- en baansoort.


We zien dit als een investering in de toekomst en er worden ook wel een aantal dingen van de kinderen en ouders verwacht;

  • hoge mate van enthousiasme bij het kind en de ouders om het spelletje beter onder de knie te krijgen.
  • lichte ervaring is gewenst en hier wordt het kind op geselecteerd.
  • bereidheid tot het spelen van wedstrijden naast de trainingen onderling, maar ook op K.N.L.T.B.-toernooien.
  • bereidheid om uiteindelijk van tennis de 1e sport te maken.
  • volledige presentie bij de trainingen voor de trainingsperiode (uiteraard met inachtneming van een keer ziek zijn).


Dit is de 1e stap is om je kind beter te laten spelen en er dus nog meer plezier in te krijgen. De intentie om alles uit het tennis te halen moet er zijn.  Indien de progressie dermate is na deze cursus dan zullen we individueel evalueren en wederom een volgend stappenplan gaan maken.


De kinderen worden geslecteerd op hun motorisch vermogen op dit moment. Ervaring of zogenaamd “talent” wegen minder zwaar. Indien je deze brief ontvangt hebben wij interesse om dit pakket aan je aan te bieden en hopen op een positieve reactie en zeker een gesprek voor verdere informatie.

 

Bel ons op 070-3902722 voor een afspraak en we informeren je graag (tezamen met de trainer).